Ротари клуб Кърджали е съпричастен със страданието на пострадалите от земетресенията в Турция, организира дарителска акция

Ротари клуб Кърджали е съпричастен със страданията на десетките хиляди пострадали от земетресенията в Р Турция. Ротарианците от Кърджали, като част от най-голямата и влиятелна хуманитарна организация в света, не могат да останат безучастни в този тежък момент за гражданите на една приятелска страна. Връзките ни с приятелите от Турция датират още от чартирането на Ротари клуб Кърджали преди повече от четвърт век. Ротарианците от Кърджали са побратимени с клубове от Одрин, Бурса, Чорлу. Това сподели за Кърджали бг вести президентът на Ротари клуб Кърджали Невин Караджа. Тя припомни, че ротарианците от Турция са подпомогнали значими проекти на своите приятели от Кърджали, като закупуването на кувьози за Родилното отделение на МБАЛ”Д-р Атанас Дафовски” и нови костюми на мажоретките от СУ”Отец Паисий”.

          Не можем да останем безучастни в момент, когато целият Дистрикт 2482 България следи с болка драмата в Югоизточна Турция. Дистрикт Гуверньорът ни Виолина Костова е в постоянна връзка  с Дистрикт Гуверньора на Дистрикт 2430 в Турция, Емре Озтурк.

Ротарианците от клуба в Кърджали  изразиха готовност да предоставят средства в помощ на бедстващите хора,останали без дом. Бихме се радвали,ако примерът им бъде последван от обществеността на Кърджали, известна с чувствителността си към страдащите. Събираме средства по банковата сметка на клуба, посочи още Невин Караджа.

Тя каза ,че събраните парични дарения ще бъдат преведени по посочени от Дистрикт 2430 банкови сметки. Те ще бъдат предоставени на нуждаещите се хора.

 От името на Ротари клуб Кърджали поднасям искрените ни съболезнования на близките на загиналите в опустошителното природно бедствие, каза още Невин Караджа.

Сметката на Сдружение „Ротари клуб – Кърджали“ е следната:

„АЛИАНЦ БАНК БЪЛГАРИЯ“ АД

IBAN: BG15BUIN95611000613633

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини