Радев към новото служебно правителство: Българите обедняват, живеят трудно и с тревога

Петият служебен кабинет на президента Румен Радев поема управлението на страната. Начело на 101-вото правителство на България застава Гълъб Донев, с което той се превръща в най-дълго управлявалия служебен министър-председател. На церемония държавният глава представя задачите и приоритетите на правителството „Донев 2”.

„Точно преди шест месеца вие поехте отговорност за управлението на страната в труден момент. Прогнозите вещаеха силно негативни сценарии за икономиката и благосъстоянието на хората, блокирани институции, рекордни цени на горивата и галопираща инфлация, липса на газ, на договори, на слотове, на търгове, интерконектор в насипно състояние и подивели цени”, започна Радев.

Президентът поздрави кабинета „Донев 1” за това, че е успял да овладее основните фактори, които генерират инфлацията. „Нека не се заблуждаваме с постигнатите резултати. Цените на стоките от първа необходимост са инертни и продължават да растат, българите обедняват, живеят трудно и с тревога за бъдещето”, отчете той.

Радев подчерта, че основна задача на правителството е подготовката на честни и прозрачни избори. Тя обаче се усложнявала на фона на промените в Изборния кодекс. „Вярвам, че ще направите всичко, така че гласът на българските граждани да не бъде изкривен”, заяви държавният глава.

Източник: nova

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Би
    Биринджиева
    3 -1
    18:43, 3 фев 2023
    Царвула Мунчо Радев нещо много кахърен го раздава! Нали той си е добре и новите стари министри също няма да им е зле. Например Явор Гечев тези дни си сложи в джоба 500 хил . левчета за да назначи човек с конфликт на интереси, който съди министерството му на работа в златния гьол на Капитан Андреево.
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини