Цвета Караянчева: Да се поискат допълнителни средства за нова спортна зала, а не да се преливат отпуснатите за ремонт на старата

„Кмет и общински съветници да поискат от Министерски съвет да отпусне допълнителни средства в размер на около 2 млн.лв към вече осигурените над 3.5 млн.лв. от Министерството на спорта, за да стартира изграждането на нова спортна зала в Кърджали“, призова областният лидер на ГЕРБ Цвета Караянчева. Предложението й е в резултат на отговор от Министерството на спорта на нейно питане за строежа на новата зала.

„Госпожа Лечева ми отговори, че изпълнението на проекта все още не е започнало и не са дадени срокове за неговото финансиране, тъй като средствата които са отпуснати с решение № 912 на Министерски съвет не са достатъчни“.

По думите на Караянчева лидерът на БСП в Кърджали Милко Багдасаров е получил предложение от министъра на спорта Весела Лечева, средствата за новата зала да бъдат прехвърлени за ремонт на старата спортна зала.

„Сега разбирам за някакво екзотично предложение, което е получил господин Багдасаров от госпожа Лечева – да се поиска от общината, парите да бъдат прехвърлени за ремонт на старата спортна зала“.

Това според Караянчева е недопустимо.

Караянчева посочи още, че вина за това, че в Кърджали така и не стартира изграждане на нова спортна зала носи и администрацията на кмета Хасан Азис. „ Да, администрацията на кмета издаде разрешително за строеж, но не и документ за строителна площадка. За 6 месеца те объркаха няколко пъти документите. Бяха пратили разрешение за строеж на жилищен комплекс, след което го изтеглиха, впоследствие пратиха нов документ, но вече беше късно“, допълни областният лидер на ГЕРБ.

Припомняме, че на 19.10.2020г. се състоя първата копка на новата спортна зала в Кърджали. С постановление на Министерски съвет бяха отпуснати над 3.5 млн.лв. От тогава досега обаче движение няма.

Текст и снимка:Мария Милчева

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Фг
    фгхй
    1 0
    14:10, 27 яну 2023
    Да, де щото старите средства ги изхарчихте и сега искате нови ... ( ПКП )
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини