Жълт код за обилен снеговалеж в областта, десетки машини в готовност да чистят пътищата

Жълт код за обилни снеговалежи в областта обяви НИМХ. Днес ще има значителни валежи от сняг. Ще се натрупва снежна покривка. Времето е потенциално опасно. Прогнозираните метеорологични явления не са необичайни,  но бъдете внимателни.  Бъдете в течение на очакваните метеорологични условия и по възможност избягвайте рисковете,предупреждават метеоролозите.

  Фирмите, които имат договори за снегопочистване с Община Кърджали са предупредени. Всички машини са проверени. Има протокол на Областна администрация. Все още те не са работили,заради топлото време до сега.Това каза за Кърджали бг вести шефът на транспортния отдел на Община Кърджали Орхан Кадиров. Той заяви,че общо 9 фирми ще чистят общинските пътища,  като една от тях е ангажирана с града. 36 са машините в готовност за общинските шосета и 4 за градските улици.

  82 машини са в готовност да чистят републиканските пътища в областта. Те ще поддържат 649 км . Подаваме им актуална информация.Това каза шефката на Областното пътно управление Иванка Калчева.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини