Талантлива кърджалийка популяризира града ни с международния език на музиката

      Талантлива кърджалийка популяризира града ни с международния език на музиката.Даровитата петокласничка от

    детски център„HAPPY DINO“ Нил Су Керимоглу  участва и печели международни онлайн конкурси за изпълнители на пиано. Тя вече има участия в 13 международни онлайн конкурса, като е спечелила 9 първи награди. Свири на сцени в Кърджали, но мечтата й е да покори световните подиуми. Вече я познават в Англия, Румъния, Испания, Турция и Русия. Готви се за конкурси във Франция и Германия.

      За нея най-голямото изпитание до сега е наскоро приключилия конкурс в Русия. В него участват над сто млади таланти от цял свят, като всички те са възпитаници на музикални гимназии и консерватории. Нашето момиче печели първа награда на предварителния кръг. На суперфинала я изпреварват само двама. Класират я трета. Нарежда се сред „победителите на света”. Любим композитор й е Бетовен. Наградата печели с неговото „Рондо в до мажор”.

      Преподавателката й Светла Димакова споделя, че успехът й е дошъл след упорити репетиции,определени като „убийствени”. Иначе няма как нашето момиче да изпревари таланти, свирещи на скъпи рояли в концертни зали.За сравнение -нашето дете се подготвя на електрическо пияно за 700 лева.

     Бетовен лежи на стила на свирене на Нил Су,тя има чиста фраза ,обяснява още Димакова. Педагожката с 35-годишен опит е категорична,че младият талант тепърва ще се развива и ще печели награди.Нил Су се занимава с музика от първи клас. Тя е изключително дисциплинирана,свири всеки ден и е много взискателна към себе си.Талантливата пианистка е и отлична ученичка и жъне успехи в СУ”Отец Паисий”. Освен на музиката се посвещава на тениса и математиката.

     Родителите на младия талант я поощряват. Майка й непрекъснато я насърчава. Когато родителите помагат,резултатът е отличен. За явяването на конкурс се изисква себеотдаване и допълнителна подготовка,подчертава Димакова.

      В детски център„HAPPY DINO“ се обучават  в тайните на класическата музика17 деца и младежи. Всички те са много талантливи и отдадени на изкуството. За тях също е много важна подкрепата на родителите.

      Детския център е приемник на Детски езиков център ДИНО, който съществуваше във Филиала на пловдивския университет „Любен Каравелов”. В него работят утвърдени преподаватели като Величка Георгиева,Детелина Дончева,Николай Генков.

     Директор и двигател на детски център„HAPPY DINO“ е доц.д-р Дора Щерева.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини