Районна прокуратура–Кърджали привлече като обвиняем и задържа 21-годишен мъж за кражба и грабеж на пари от възрастни хора

Районна прокуратура–Кърджали привлече като обвиняем Н.К., на 21 г., за това, че на 01.01.2023 г. в с. Мост, обл. Кърджали, отнел чужди движими вещи - пари от владението на 79-годишен мъж, без негово съгласие и с намерение противозаконно да ги присвои, като кражбата е извършена чрез повреждане на преграда, здраво направена за защита на имот и е използвал техническо средство – престъпление по чл. 195, ал. 1 вр. чл. 194, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Н.К. е обвинен и за това, че на 17.12.2022 г. в гр. Кърджали отнел чужди движими вещи – мъжко портмоне и пари от владението на 77-годишен мъж с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила и заплашване – престъпление по чл. 198, ал. 1 от Наказателния кодекс.

По делото е установено, че на 01.01.2023 г., през нощта, в с. Мост, обл. Кърджали, Н.К. влязъл в къщата на възрастни мъж и жена, семейство, които спели. Той успял да отвори прозореца на първия етаж с помощта на нож. В това време 79-годишният мъж се събудил от шума и видял в стаята си Н.К. Попитал го какво прави в дома му, при което Н.К. избягал с малка сума пари и цигари, които открил в помещението.  

На 17.12.2022 г., в гр. Кърджали Н.К. се разхождал в един от парковете. Той възнамерявал да извърши грабеж и така да се сдобие с пари. По същото време в парка се намирал 77-годишния пострадал.  Н.К. го заплашил с нож, съборил го на земята и нанесъл удари. Той взел от джоба на възрастния мъж портфейл и малка сума пари и избягал.

Обвиняемият Н.К. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура–Кърджали да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

23 януари 2023 г. 

Боряна Димитрова

Експерт „Връзки с обществеността“

Апелативна прокуратура – Пловдив

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини