„Продължаваме промяната“предлагат подлез и надлез по „Беломорски“, до изграждането на околовръстно шосе на Кърджали

От ПП“Продължаваме промяната“предлагат изграждането на подлез и надлез по „Беломорски“ до построяването на околовръстен път на Кърджали. Идеята е подлеза и надлеза да разтоварят трафика на двете ключови кръстовища:на Автогарата и при „Веселчане“. Това оповестиха пред журналисти зам.-председателят на Народното събрание Никола Минчев и областният координатор на формацията Георги Чепишев. Според Чепишев съоръжениета могат да се изградят бързо и на достъпната цена от 15 млн.лв. Никола Минчев е запознал с идеята служебния министър на регионалното развитие Иван Шишков.Това става по време на среща в София ,на която Минчев е поискал обстойна информация за това на какъв етап се намира проекта за околовръстен път и кога най-рано може да започне изграждането му.

Министър Шишков е информирал зам.-председателят на парламента,че и проектирането и отчуждителните процедури на имоти по трасето са в ранен етап.Той обосновал идеята да се проектира и построи магистрала Русе-Маказа.Това ще направи проекта за околовръстен път на Кърджали ключов.Министърът се ангажирал да възложи проектирането на магистралата през март т.г.

Георги Чепишев посочи,че от гледна точка на цена-ефективност околовръстния път на този етап не е рентабилен и затова не представлява приоритет.При изграждането на магистрала обаче,значимостта му се променя.

До изграждането на магистрала подлезът и надлезът на „Беломорски“ биха облекчили трафика,категорични бяха Минчев и Чепишев.

Кърджали бг вести научи,че в архива на Община Кърджали се съхранява готов технически проект за подлез на кръстовището при „Веселчане“.Той е проектиран в годините преди демократичните промени.Върху него са работили смоленски проектанти.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Гр
    Гражданин
    2 -1
    13:22, 23 яну 2023
    А бе къде се скри Бисер Николов, нали последно след прогресистите беше в ПП
  • 2
    Къ
    Кърджалиец
    3 -1
    16:40, 23 яну 2023
    до 13.22, човека, който търси келепира, чантаджия, заплатаджия. Изгонен от частник за некадърност, регистриран в бюрото по труда и от милиционерската олигархия/мафия/ хоп на държавната софра.Човек без държавническо мислене и държавническа култура.Използва служебната кола като своя, всеки ден пред блока.Често вози и жена си.Морал....
  • 3
    Др
    Дранговец
    1 0
    10:58, 24 яну 2023
    А бе наш бисер е голям себелюбец, върти интриги в селото, Бенковски, Кирково.Едно време бешеБсп, остави нея и отиде при някакъв Янков отцепник от бсп, после завъртя задника си Дпс, последно беше ПП. Как да вярваме на такъв. И е много отмъстителен,лош характер. прави мръсно на хората
  • 4
    Др
    Дружинци
    1 0
    16:28, 24 яну 2023
    На Бисер му дай 7 кози да ги гледа в гората Дрангово, той няма да може да ги върне в селото, ще ги изгуби в гората. А са му дали да ни управя нас хората
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини