Кърджалийски училища пестят до 25% от отопление,заради топлото време и санирането

  Кърджалийски училища пестят до 25% от отопление, заради топлото време и санирането. Големите кърджалийски училища,които бяха реновирани по проект на Община Кърджали в момента успяват да спестят средства от гориво за парно.

  Пестим до 25% от средствата за отопление, въпреки,че сме на двусменен режим. В стаите е топло,а за нас най-важно е здравето на децата. Това сподели за Кърджали бг вести директорът на СУ”Отец Паисий” Златко Атанасов. Атанасов каза,че се осигурява не само комфорт в класните стаи, но и топла вода за учениците в тоалетните. Училището се отоплява на газ.

  Отопляваме се с нафта, но също правим сериозни икономии.В момента температурата в класните стаи надхвърля 21 градуса. Една от причините е санирането. Не случайно през 2019 г. СУ”П.Р.Славейков” бе обявена за Сграда на годината. Това сподели директорът Милко Багдасаров. Той припомни,как директори на софийски училища настоявали за протести , заради опасения за дървени ваканции.Всичко е до организация, подчерта Багдасаров.

  Отоплението е гарантирано за всички училища в областта. Няма проблеми за децата, подчерта началника на Регионалното управление по образование Демитра Спасова.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини