ОИЦ: 112 са сключените договори по оперативните програми на ЕС в област Кърджали за 2022 г.

Общо 112 са сключените договори по оперативните програми на ЕС в седемте общини на Кърджалийска област през 2022 година. Това отчете ръководителят на Областния информационен център в Кърджали Дора Христова на традиционната пресконференция, която ОИЦ  дава в началото на всяка нова година, за да отчете дейността си през предходната. В пресконференцията участва и Надежда Цветкова – ръководител на проекта ”Областен информационен център в град Кърджали – продължаваме заедно”.

Най много сключени договори има в община Кърджали – 44 на брой, като 6 от тях са реализирани от общинската администрация. Общата стойност на сключените договори за безвъзмездно финансиране се равнява на близо 8 милиона лева, а общия брой бенефициенти е 38, каза Дора Христова. 

От думите й стана ясно, че на второ място по сключени договори се нарежда община Момчилград със 17 сключени договора по оперативни програми на ЕС на стойност 1 826 262 лева, следвана от общините Кирково – 14 договора, Крумовград и Черноочене с по 13 договора, Джебел със 6 и Ардино с 5 договора.

Дора Христова изнесе данни за изпълнение на индикаторите на ОИЦ-Кърджали, които определят и дейността му през 2022 година. „Проведени са по две информационни срещи във всяка  една от 7-те общини на Кърджалийска област, като в община Кърджали те са 3 – във връзка с Деня на Кърджали 21 октомври.

Посетителите са над 290 човека, като преобладават жените, които търсят информация. Най-много запитвания има за Програмата за развитие на селските райони, следвана от ОП „Регионално развитие”, ОП „развитие на човешките ресурси” и ОП „Наука и образование за интелигентен растеж”.

Запитванията по телефона са 325 като на всяко запитване е отговорено в срок.

Проведени са 14 информационни събития и едно работно – в офиса на ОИЦ. Регулярни са срещите с РП и Националната селска мрежа в Кърджали. При двете онлайн събития са се включили общо 124 жители на областта. На всички информационни събития пожелалите да се запишат в списъци са над 145 души.

Кърджали бг вести

Снимка:еТВ

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини