Джелалетин Гювенч: Нуждаем се от допълнителна подкрепа на ЕС за да се справим с мигрантския натиск

Изображение 1 от 2

      Турция и България се нуждаят от допълнителна подкрепа на Европейския съюз, за да се справим с мигрантския натиск.Това ще бъде от полза, както за нашите две страни ,така и за Европейския съюз. Това сподели пред журналисти при визитата си в Кърджали председателят на Комисията по вътрешни работи на Великото национално събрание на Република Турция Джелалетин Гювенч. Той доведе на посещение в нашата страна цялата комисия по покана на председателя на Комисията по вътрешна политика  в Народното събрание Хамид Хамид.

      България се притеснява от бежанската вълна. Имахме ползотворни срещи във вашата страна. На път за София имахме срещи в Одрин. Областният управител ни увери,че се вземат много сериозни мерки,за овладяване на мигрантския поток към България. Запознахме с това София,каза още Джелалетин Гювенч.

     Гостът посочи,че между България и Турция е най-натоварената граница в Европа. Нелегалната миграция и тероризма присъстват в дневния ред. Турция е увеличила  полицейски сили от своята страна на границата. Партньорството дава резултати.Той даде пример със залавянето на убиеца на българския полицай,който турската прокуратура предава на съд. От своя страна България е предала ръководителя на последния атентат в Истанбул,заловен в нашата страна.

      Джелалетин Гювенч даде за пример и образцовите  отношения между двете страни. Той припомни за визитите на българския президент и председателя на Народното събрание в Анкара. Посочи,че между двете страни вече има спогодба за снабдяване на България с газ в следващите 13 години.

     Гостът припомни, че Турция вече допуска български граждани само с лични карти. Българите, които са посетили югоизточната ни съседка миналата година са 2,6 млн.души.Стокообменът вече надхвърля 7 млрд.долара.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини