Хасан Азис: Обсъдихме с гостите ни от турският Меджлис вътрешната сигурност на нашия регион

Изображение 1 от 6

    Обсъдихме с депутатите от Великото национално събрание на Република Турция вътрешната сигурност на нашия регион. Отношенията между България и Турция са на най-добро ниво. Такива са и на нивото на местната власт. В регионите могат още да се подобрят. Това сподели пред журналисти в Кърджали кметът инж.д-р Хасан Азис.Той бе домакин на парламентарна делегация от турския Меджлис,водена от председателя на Комисията по вътрешни работи Джелалетин Гювенч.Делегацията е в нашата страна по покана на председателя на Комисията по вътрешна работи на Народното събрание Хамид Хамид.

      Градоначалникът подчерта,че в резултат на добрите връзки през последните години са нараснали турските инвестиции в Кърджалийско.Обменят се  и специалисти.Инвестициите са на много  добро технологично ниво.Турция търси зони за разширяване на инвестициите си, а в Кърджали има глад за инвестиции,подчерта Хасан Азис.

      Кметът на Община Кърджали инж.д-р Хасан Азис от 20 години осигурява мир и благоденствие на този район.Добре е да работим заедно.Да наливаме вода във воденицата на мира.Това каза от своя страна Джелалетин Гювенч.

      Гостите бяха посрещнати от кметове на общини и народни представители.Бяха съпроводени от домакина им в Р България  Хамид Хамид. Освен Община Кърджали те посетиха новата джамия и църквата „Св.Георги Победоносец”.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини