Водният цикъл остави подарък на жителите на Резбарци помийна яма, кърджалийска фирма се ангажира с премахването й

  Софийските фирми , работещи по Водния цикъл оставиха за спомен на жителите на Резбарци прекъсната канализация, заради която днес в селото се мъдри помийна яма. През пролетта на миналата година работници полагат нов водопровод. Прекъсват канализационните тръби на две къщи и си заминават. Собствениците на домовете се опитват със собствени сили да ремонтират канализацията , но безуспешно. Изкопават яма,която се пълни с фекалии. Ограждат я и чакат намесата на В и К и фирмите-изпълнители по Водния цикъл,но безрезултатно.Това сподели за Кърджали бг вести Станко Димитров от Резбарци.

  През лятото на миналата година от ямата се разнася смрад и зарази. Станко Димитров настойчиво моли кметът на Резбарци да реши проблема,но безуспешно. Той пише жалба до Регионалната здравна инспекция в Кърджали. От там правят предписание на Община Кърджали. Преписката е от октомври м.г.,твърди Станко Димитров.

  Миналата седмица в Резбарци пристига екип на специализираната фирма „Караман” от Кърджали. Оказва се,че в зоната на ямата има комуникации на ЕВН,Виваком  и ВиК.

  Очакваме трасетата на кабелите и водопровода да ни бъдат предоставени,за да не ги прекъснем.Веднага след трасирането започваме работа,каза за Кърджали бг вести собственикът на „Караман” Мухаррем Хълми Али.

  Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини