Непълнолетни потрошиха чешми в Крумовград, поема ги Детска педагогическа стая

Полицейски служители от РУ-Крумовград са установили двама непълнолетни, унищожили чешми, тип шадравани, в парка в града. Вандалската проява била извършена в периода от 19 декември до 5 януари. Авторите на деянието са ученици на 15 г. и 16 г. Проверката по случая е по чл.216, ал.1 от Наказателния кодекс за повреда и унищожаване на чуждо имущество и се извършва от група „Криминална полиция“ в управлението. По случая работи и инспектор от Детска педагогическа стая.

За незаконно притежаване на пневматична пушка е съставен акт по Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия на 28-годишен жител на общината. Той съхранявал пушката в дома си, без да е подал уведомление в полицейското управление, каквото е изискването на закона.

Досъдебно производство е образувано в РУ-Кърджали след пожар в къща в село Енчец. Сградата била необитаем, изгорели: дограма, велосипеди, външна изолация, опушени били стени. Дежурна оперативна група е извършила оглед. Нанесените имуществени щети са значителни. Сектор „Криминална полиция“ и разследващ полицай продължават работата по случая.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини