30-годишен с БМВ блъсна пешеходец в Момчилград,едва три дни по-късно установили ,че е със счупена раменна кост

Три са пътните произшествия в областта на 30 декември с един пострадал. Около 17 часа в Момчилград 30-годишен водач на „БМВ“ ударил 65-годишен пешеходец, след което и двамата напуснали мястото на произшествието, без да уведомят контролните органи. Пешеходецът потърсил медицинска помощ  на 2 януари и след преглед в Спешното приемно отделение на кърджалийската болница било установено, че е с фрактура на раменната кост. По случая в РУ-Момчилград е образувана проверка. Без пострадали са другите две пътни произшествия. В Крумовград 47-годишен с „Тойота“ блъснал движещ се пред него „Опел“, който ударил автомобил „БМВ“ пред него. Не е констатирана употреба на алкохол. Съставен е акт по ЗДвП. В Ардино 48-годишен водач на „Хонда“ се блъснал в предпазна ограда на тротоарна площ. Тестът за алкохол е с отрицателен резултат. Съставен е акт по ЗДвП.

Неправоспособен водач е бил установен от полицаи от РУ-Крумовград. На 31 декември около 17 часа в село Дъждовник служители проверили лек автомобил „БМВ“, управляван от 18-годишен. Водачът не представил свидетелство за правоуправление, а при направена справка станало ясно, че не е правоспособен, вече е бил наказван по административен ред за това деяние и в едногодишен срок го извършва повторно. Образувана е проверка по чл.343в, ал.2 от Наказателния кодекс.

 Бързо производство е образувано в РУ-Кърджали за управление на автомобил след употреба на алкохол. Малко преди 4 часа на 1 януари в Кърджали бил проверен 32-годишен водач на „Мерцедес“. Направеният тест за алкохол отчел 1,28 промила. Водачът е бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. 

 605 моторни превозни средства са били проверени в специализирана операция на територията на областта през почивните дни с цел създаване на повече сигурност по пътищата чрез засилен контрол за спазване на скоростните режими, за употреба на алкохол и наркотици от водачите. Констатираните нарушения са 258, съставени са 21 акта, 153 фиша, заснети са били 84 електронни клипа за превишена скорост, за които ще бъдат издадени електронни фишове.

Автомобил, обявен за издирване в Шенгенската информационна система, е бил установен от полицейски служители на РУ-Ардино. На 31 декември около 14,30 часа в района на ТК „Белите брези“ в хода на специализирана операция за проверка бил спрян лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 26-годишен. При направена справка се оказало, че колата е обявена за издирване като открадната в Нидерландия. Автомобилът е предаден с протокол и е на съхранение в РУ-Ардино. Заведена е преписка по случая в полицейското управление.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини