За творчеството като предизвикателство и страст

Дефне Мустафа от Езиковата гимназия „Христо Ботев“печели два национални литературни конкурса и стипендия за обучение в университет

В края на годината е време за равносметка. Отминаващата 2022 година е изключително успешна за деветокласничкатаДефне Мустафа от ЕГ „Христо Ботев“, която получи ваучер за обучение в университет и  литературна награда от конкурс на Варненски свободен университет.

„Човекът е господар на съдбата си“ беше темата на ХХХ Национален литературен конкурс „Васил Карагьозов“, която донесе трета награда за есето на Дефне.Възпитаничката на Езиковата гимназия се увлича от литературата и писането на проза и поезия и за нея участието в различни конкурси и състезания е  не само творческо предизвикателство, но и страст.Литературната надпревара беше и част от събитията, с които ямболската езикова гимназия отбелязва празника си.

Обявиха резултатите от ХVIII националния коледен ученически конкурс за есе на тема „Свободата – начин на употреба“. Организатори на литературното състезание бяха Столична библиотека и Народно читалище „Света София1997“. Жури с председател проф. АлбертБенбасат, преподавател в СУ „Св. Климент Охридски“, факултет „Журналистика и масова комуникация“ оцени есетата и присъди една специална, три награди и десет поощрения на най-талантливите млади творци.Дефнебеше най-младият участник в конкурса и нейното есе спечели поощрителна награда и е включено в сборник с най-борите творби.

С пожелания за бъдещи творчески изяви и много успехи да изпратим старата и да посрещнем новата година!

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини