Ротари дари празнични трапези на хора с увреждания в Кърджали и Момчилград

Изображение 1 от 5

    Ротари клубовете от Кърджали и Момчилград дариха празнични трапези на хора с увреждания в двата града. Средствата бяха събрани на благотворителна вечер, като ротарианци и гости откупиха сувенири и картички, изготвени от деца с увреждания отДневен център с увреждания “Дъга” Момчилград и Център за настаняване за деца и младежи с увреждания “ Веселчани - Кърджали, както и от ученици от СУ“Йордан Йовков“.

      Днес президентът на Ротари клуб Кърджали Невин Караджа и членът на борда Джевдет Адем приветстваха потребителите на Центъра за социална рехабилитация и интеграция за лица със зрителни увреждания „Недялка Камбурова“ в Кърджали. 18 души,ползващи се от услугите на центъра получиха топъл обяд.

      Пред незрящите Мюжгян Адем, ръководител на центъра представи гостите. Тя посочи, че днешния празничен обяд е плод на доброто партниране с Ротари клуба в Кърджали и неправителствения сектор.

     От името на Съюза на слепите приветствие поднесе и Емилия Стоянова, която подчерта, че партньорството с неправителствени организации има висок социален ефект. Има живинка за празника, подчерта Стоянова.

      Благодарим Ви за възможността да сме съпричастни с вас в празничните дни. Бихме се радвали да бъдем по-често заедно, подчерта Невин Караджа.

      Незрящите хора изразиха желание да проследят публикацията за техния празник в интернет. На разположение им беше лаптоп със специален софтуер ,дарен от кмета на Община Кърджали инж. д-р Хасан Азис.

     Настроението бе празнично. Звучаха тракийски песни под акомпанимент на акордеон.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини