Ротарианци от Кърджали и Момчилград с благотворителна инициатива, събраха средства за деца и младежи с увреждания

Изображение 1 от 6

    Ротарианци от Кърджали и Момчилград организираха благотворителна вечер,  на която събраха средства за деца и младежите с увреждания от Дневен център с увреждания “Дъга” Момчилград и Център за настаняване за деца и младежи с увреждания “ Веселчани - Кърджали

    .  Център на вечерта бе изпълнителят от Кърджали Айдън Мехмед-Ади, който също е с увредено зрение.

     Събраните средства ще бъдат предоставени в помощ на центровете в Кърджали и Момчилград.

      За да се включат в благотворителната инициатива се отзоваха ротарианци от Ротари клуб Хасково; Ротари клуб Хасково Аида и Ротари клуб Златоград. Отзоваха се и младите ротарианци от Ротаракт клуб и Интеракт от Кърджали. Дойдоха и гости от града, за да подкрепят инициативата.

      Присъстващите на вечерта закупиха ръчно изработени коледни картички. Те бяха предоставени от ръководството на СУ”Йордан Йовков” в Кърджали. На томбола бяха разиграни сувенири, създадени от децата в Дневен център в Момчилград.Ротарианци и гости отделно дариха средства.

    Ръководствата на Ротари клубове Кърджали и Момчилград ще организират празнични трапези за децата със зрителни увреждания в двата града.Те ще продеставят средства за техните нужди.

      Каузата им бе подкрепена от Ади, който изпя популярни български естрадни песни, както и свои авторски композиции.Той бе поздравен лично от кмета на Община Кърджали д-р инж.Хасан Азис, който бе гост на вечерта.

      Желаем топлината на съпричастността да стигне до повече хора, това посочи в приветствието си Невин Караджа,президент на Ротари клуб Кърджали.

      Да бъдем малко-по отговорни към себе си и да запазим човешкото, призова Айтен Сабри,пастпрезидент на Ротари клуб Момчилград.

      Важна е споделеността в нашия живот,отбеляза Габриела Гавраилова, президент на Ротаракт клуба в Кърджали.

      Паст дистрикт гуверньорът Альоша Синабов връчи на Невин Караджа плакет от Ротари клуб Чорлу,Р Турция,с което се отличава за развитието на двустранните връзки.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини