Боксьорите доминираха при тазгодишните награди Спортист на годината в Кърджали

      Боксьорите доминираха при тазгодишните награди Спортист на годината в Кърджали. Спортист на годината при девойките стана Алейна Ахмед, а при мъжете Ергюнал Сабри и двамата от спортен клуб „Арда бокс”,и двамата с европейски отличия. Награда за принос в спорта получи техният треньор Стоян Узунов.

    Във  възрастовата категория мъже-жени втора бе Радостина Лулова с многобройни международни отличия в силовия трибой. Трета бе Маргарита Добрева от СК”Родопи”.

     Втори във възрастовата категория юноши-девойки стана Марти Карабашев от волейболен клуб „Арда”.

    При юношите и девойките отличени бяха още Метин Ахмед и Джан Адем –кану каяк; Денис Ибрям от клуба по борба „Крепост”-Стремци и Елица Тодорова-спортна аеробика.

      Призьорите бяха определени от анкета сред спортни деятели,журналисти,общински съветници,граждани.

       Кметът на Община Кърджали инж.д-р Хасан Азис връчи и специални награди.Отличени бяха юношите на Волейболен клуб „Арда”,както и ансамбълът от деца по спортна аеробика.

      Градоначалникът връчи и премии в размер на една минимална работна заплата на спортистите от СК”Родопи”Алпай Ибрям;Георги Караджов;Емилия Стоянова;Росен Седефчев,на Ергюнал Сабри от СК”Арда бокс”;на Манол Янев и Стефан Башев от ВК”Арда” и на Радостина Лулова от СК”Юнак”.

    Вие побеждавахте въпреки трудните условия във време на пандемия.Очакваме ви на номинациите за Спортист на столетието,каза в приветствието си инж.д-р Хасан Азис.

      Бе посочено,че въпреки трудностите Община Кърджали е подпомагала ,както регионалните и национални изяви на спортните клубове,така и участията им на международни турнири.

     Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини