Общинският съвет даде зелена улица за изграждането на Младежки център на мястото на Младежкия дом

Общинският съвет в Кърджали даде зелена улица за изграждането на Младежки център на мястото на Младежкия дом.Общинските съветници гласуваха „за“ предложението на градоначалника инж.д-р Хасан Азис да се кандидатства за финансиране на нова сграда.

В решението се казва:Дава съгласие Община Кърджали да кандидатства с проектно предложение „Изграждане на младежки център в град Кърджали” по процедура„Дейност1: ИЗГРАЖДАНЕ НА МЛАДЕЖКИ ЦЕНТРОВЕ”(в областни градове ) по Национален план за възстановяване и устойчивост .

Община Кърджали, гарантира осигуряването на устойчивост за минимум 5 /пет/ години след приключване на външното финансиране по проект „Изграждане на младежки център в град Кърджали”, което се изразява в продължаване изпълнението на дейностите, мерките и предоставяните услуги, поддържане на сградата, оборудването и останалите активи на проекта, както и устойчивост на обучения персонал.

За целите на Проекта Община Кърджали ще инвестира в сграда, предвидена да се разположи на мястото на съществуващия Младежки дом, която вече не е годна за обитаване. Парцелът е изцяло в граници на парк „Горубсо“. Сградата е предвидена главно на едно ниво и частично второ ниво, където ще се разположат различни по функционалност зони и помещения. Достъпът до сградата ще се осъществява от съществуващата паркова алея на север и от улица „Заводска“ на юг. Предвижда се обособяване на паркинг за посетители с достъп от ул.“Заводска“. В тази връзка кметът направи уточнение, че допустимите средства за строително – ремонтни/ монтажни дейности, надзор и проектиране, оборудване и обзавеждане е препоръчително да се планира до 63,60% / шестдесет и три цяло и шестдесет процента/ от общата стойност на проекта.

Минималеният размер на помощта по операцията(в лева )е 3 700 000лв,а максималният размер на помощта по операцията(в лева ) е 4 300 000лв.

  Основните целеви групи са:

Ученици/младежи на възраст от 13 до 29 години ;

Ученици в риск от отпадане или отпаднали от училище;

Младежи, които не учат, не работят и не са в друга форма на обучение (NEET);

Младежи от други уязвими групи (в т.ч. роми).

Едно от условията за кандидатстване е проектното предложение да бъде придружено от Решение на Общински съвет със съгласие за кандидатстване за финансиране по настоящата процедура.

Крайният срок за подаване на проектните предложения е 30.12.2022год.

 Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини