Дъждът не спря протеста на жителите на кв.”Гледка”, кметът обеща решение до 10 дни за трафика през квартала/снимки/

      Дъждът не спря протестът на жителите на кв.”Гледка” срещу натоварения трафик по улица „Димитър Маджаров”. Десетки блокираха пътя за ГКПП „Маказа” в района на завод „Орфей”. Блокадата започна в 8,30 ч.и продължи 15 минути. Протестиращите преминаваха през пешеходна пътека под охрана на служители на реда. Те развяваха трикольора и издигаха плакати с текстове:”Тук живее страх!”;”Опомнете се,спасете домовете ни,пропукват се!”и др.

     Ще припомним, че отдавна жителите на квартала настояват да се пренасочи трафика по ул.”Димитър Маджаров”. От тук ежедневно преминават тежкотоварни камиони за депото за битови отпадъци,други със строителни материали и дървесина.Преминават и много леки автомобили.Хората се страхуват да пресичат улицата и се притесняват за децата си.В резултат на трафика на тежкотоварни камиони много домове са напукани.Местните хора сезираха Община Кърджали,но останаха неудовлетворени от становището й.Затова и излязоха на протест.

     За да разговаря с протестиращите дойде кметът на Община Кърджали инж.д-р Хасан Азис. Той направи оглед на засегнатите домове и обеща помощ за укрепването на някои от тях. Градоначалникът е категоричен, че до 10 дни ще се намери решение. Специалисти ще извършат нарочен оглед.

    Кмет и протестиращи бяха единодушни,че трафика трябва да се разтовари.

    Текст:Георги Кулов

    Снимки: Мохамед Хабил

                     еТВ

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини