С ново кухненско оборудване се сдоби Домашният социален патронаж и обществената трапезария в Кърджали

С  ново кухненско оборудване се сдоби Домашният социален патронаж и обществената трапезария в Кърджали, съобщи главният експерт в общинската администрация Нермин Мехмед.

Това стана след  като Община Кърджали приключи изпълнението на договор РД04-39/16.05.2022г.,  проект „Подобряване на материалната база на Домашен социален патронаж и Обществена трапезария в община Кърджали“,  по Целева програма  за „Подобряване на материалната база на домашен социален патронаж и/или обществена трапезария“, финансирана от фонд „Социална закрила“. Проектът се изпълни в периода от 16.05.2022г. до 25.11.2022г.

Общият бюджет на проекта е в размер на 32 340.00 лв. с ДДС, от които  29 106.00 с ДДС  финансиране от ФСЗ  и 3 234.00 лв. с ДДС съфинансиране от Община Кърджали.

Основна цел на проекта беше подобряване на материалната база на Домашен социален патронаж-Кърджали и Обществена трапезария, чрез модернизиране на кухненското оборудване и обзавеждане и повишаване качеството на предоставяната социална услуга, каза нермин Мехмед.

По думите й в резултат от реализиране на проекта се подобри материалната база на Домашен социален патронаж-Кърджали и Обществена трапезария, чрез модернизиране на кухненското оборудване и обзавеждане и се повиши качеството на предоставяната социална услуга. Достави се и монтира следното оборудване и обзавеждане: фризер- шкаф с 2 врати -1 бр.; вертикален хладилен шкаф с 1 плътна врата-1 бр.; обръщателен тиган с капацитет -  80 литра-1 бр.;  картофобелачка с капацитет на зареждане-20кг., с абразив на диска  и по стените-1 бр.;зеленчукорезачка - производителност до 300 кг./час -1 бр.;неръждаеми работни шкафа с плъзгащи врати-2 бр.; електрическа тръбна скара с 20 тръби-1 бр.;месомелачка с производителност до 50 кг./час -1 бр.;стенен вентилационен чадър-1 бр. и островен вентилационен чадър-1 бр.

Проектът е финансиран от Фонд „Социална закрила“ по Целева програма  за „Подобряване на материалната база на домашен социален патронаж и/или обществена трапезария“

Това съобщиха от Община Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини