Баклави, приготвени по вековна традиция, предлага сладкарница Merisimo в Кърджали,тайната на рецептите пазят сладкари от Турция

Изображение 1 от 6

    Баклави, приготвени по вековна традиция, предлага сладкарница Merisimo  в комплекс "Рилите"в Кърджали, като тайната на рецептите пазят сладкари от Турция. Предлагат се седем вида от сладкиша,като са подбрани най-популярните рецепти от общо 281напътствия за приготвянето му. Баклавата е царицата на сладкарството в страните,които са били в миналото част от Османската империя,както и сред иранските и балканските народи,Азербайджан,Армения.Тя  се е ползвала с голяма популярност в Османския двор и рецептите се предават в цели родове сладкари.

      В сладкарница Merisimo за да предадат майсторлък идват сладкари от Турция. От Турция са и всички продукти за приготвянето на специалитета. Той се прави на място и се предлага пресен на клиентите. Има възможност да си закупите и за дома.

      Инициативата за предлагането на прясна баклава по вековни рецепти принадлежи на сестрите Исман Моллахасан и Белгин Мустафа. Те смятат,че предлагания от тях сладкиш ще задоволи и най-претенциозните клиенти на сладкарницата.

      Всичко започва от празник на децата им.Приготвят големи домашни торти. Гостите са възхитени. Решават да отворят сладкарница. Предлагат богато разнообразие от торти с превъзходно качество и домашен вкус. Валят поръчки за домашни тържества.

    Кафето е също специален бренд, приготвен за сладкарницата под название Merisimo.

      Предлагаме широка гама от сладкарски специалитети. Всичко приготвяме на място и предлагаме веднага на клиентите. Държим всичко да е прясно приготвено. Това сподели за Кърджали бг вести Исман Моллахасан.

      Клиенти на сладкарницата са малки и големи. Родители организират рожденните дни на децата си, черпейки ги с лакомства. Възрастни хора идват тук заради ароматното кафе.

    Тук е топло и уютно,споделят клиенти на сладкарницата.

    Повече информация може да намерите в Инстаграм и Фейсбук на страниците: @merisimo_cakes  и Сладкарница Мерисимо.

    Телефонът за резервации и поръчки за дома е 0885608004.

    Платена публикация

    Георги Кулов 

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини