Пренаситен с мачове уикенд за отборите на ВК АРДА

Изображение 1 от 3

    За ВК АРДА изминалият уикенд бе пренаситен от волейболни събития. Волейболните срещи започнаха още в петък, когато момчетата до 16 г., водени от треньора Елин Карабашев, спечелиха по убедителен начин турнира от държавното първенство по волейбол в зона Странджа, който се проведе в Димитровград. Те извоюваха три победи с по 3:0 гейма срещу отборите на Лукойл Нефтохимик Бургас, Раковски Димитровград и Свиленград. Класирането им на първо място в групата означава, че продължават в следващата фаза.

    В събота, за съжаление, мъжкият отбор на АРДА загуби като домакин от тима на Дунав Русе. Все пак уикендът приключи щастливо, защото момчетата – юноши старша възраст на треньора Павел Митев, победиха с 3:1 като гост отбора на Лукойл Нефтохимик Бургас. С този свой триумф те дадоха ясна заявка за финалите от Държавното първенство. Предстои им през следващия уикенд домакински мач срещу Берое, а мотивацията им за победа е силна, тъй като тя би ги извела на върха на таблицата в групата.

    И още един триумф на спортен клуб, чийто президент е Милко Багдасаров – той е на девойките до 16 години от Баскетболен клуб „Орфей“. Момичетата, водени от треньора Димитър Георгиев показаха за пореден път, че в Кърджали се играе качествен баскетбол. С победа над Академик Пловдив и загуба с достойна игра срещу Славия София приключи турнирът, провел се в неделя в спортна зала „Арпезос“, който е част от Държавното първенство в тази възраст.

    Теодора ТЕНЕВА

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Фе
      Фен
      0 -1
      12:50, 14 ное 2022
      Какво чака още милчо багдасара, да се махне от волейбола, да освободи терен за младото поколение. Той отдавна вреди, пречи
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини