Ботевци с награди в областта на изкуството

Две възпитанички на ЕГ „Христо Ботев“ печелят „Вълшебният свят на Родопите“

На 5  ноември се проведе награждаването на участниците в ХV-ти Националенконкурс на детското изкуство „Вълшебният свят на Родопите” гр. Кърджали 2022 г. и ХV-ти Национален конкурс на детското изкуство „Фотоприказки” гр. Кърджали 2022 г., организираниот Общински детски комплекс– Кърджали,Министерство на образованието и науката, Национален дворец на децата, Регионално управление на образованието, Община Кърджали и Общински детски комплекс.Проявата е включена в Националния календар на МОН за изяви по интереси на деца и ученици за учебната 2022/2023 г.

Деветокласничката Бурчин Салиф от ЕГ „Христо Ботев“ е носителка на специалната награда на кмета на Кърджали в конкурса „Вълшебният свят на Родопите“. Отличената творба е избрана от над 800 произведения в направление изобразително изкуство.

Десетокласничката Кремена Шикова се отличи в конкурса „Фотоприказки“.Тя получи поощрителна награда. В надпреварата участваха над 500 снимки. 

И тази година ботевските възпитаници показаха силно желание за творческа изява, което пряко се отразява на качеството и нивото на творбите. Темата  е значима, но още по-важен е подходът на участниците към нея и индивидуалната интерпретация на всеки един от тях.

Ръководител на отличените учениците, разкрили своя талант в творческите състезания, е г-жа Ширин Хаджиева, учител по изобразително изкуство.

Националните конкурси имат за цел да откриват, популяризират и подпомагат развитието на детските таланти в областта на изобразителното изкуство и фотографията и да предоставят възможност за творческа изява на даровитите деца от цяла България.

Желаем им нови творчески търсения и успешно реализирани идеи!

Това съобщиха от ръководството на гимназията.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Случаен виц

Последни новини