27 захода на вертолет Ми-17 за гасене на пожара на Вейката

Екипаж от авиобаза Крумово вчера 3 ноември, изпълни с вертолет Ми-17 специален полет за разузнаване и пожарогасене от въздуха на горски пожар в землището на село Горно Къпиново, община Кирково, област Кърджали. В продължение на повече от 6 часа при направени 27 захода обхванатите от огъня горски масиви са облени с над 62 тона вода. Водовземането е извършено от язовир „Домище“, община Джебел, област Кърджали.

За по-добра координация с екипите, които участваха в потушаването на пожара, на борда на вертолета беше представител на Районна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ - Кърджали.

При изпълнението на задачата военнослужещите спазваха строго мерките за безопасност при зависване и пълнене на подвесната система за гасене на пожари, както и правилата при полети на малка и пределно малка височина с отчитане на метеорологичните елементи и фактори, оказващи влияние върху полета.

С бързата си реакция и създадената отлична организация военнослужещите за пореден път помагат за локализирането на горски пожар.

Това се съобщава на сайта на Министерството на отбраната.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини