Точката за прекрояване на Синята зона в Кърджали не мина на сесия на местния парламент

Изображение 1 от 3

    Точката за прекрояване на Синята зона в Кърджали не мина на днешната сесия на местния парламент. От името на групата съветници на ПП ГЕРБ Веселина Юрукова предложи на колегите си да разгледат и дебатират по повод исканите промени в Наредбата , уреждаща параметрите и функционирането на Синята зона. Предложение за това бе внесено в деловодството на Общинския съвет още на 16 септември 2022 г.ГЕРБ предлагат чертите на зоната да се възстановят в първоначалните им граници.

    Председателят на Общинския съвет инж.Юсеин Ахмед обясни,че предложението не е разгледано на заседание на постоянната комисия по транспорт и не може да влезе в дневния ред на сесията.Освен това има и други предложения за работата на Синята зона. Редно е всички да бъдат разгледани заедно, посочи инж.Юсеин Ахмед.

    Председателят на транспортната комисия Мустафа Ахмед каза,че предложението на ГЕРБ е стигнало до него.Поради технически причини обаче,имейлът до членовете на комисията закъснял.Не бягаме от обсъждането ,но това не може да стане на тази сесия,каза Мустафа Ахмед.

    Общинският съветник от „Демократична България“Радослав Милев обвини мнозинството в местния парламент,че отклонява дискусията.

    Градоначалникът д-р инж.Хасан Азис посочи,че темата за Синята зона е била част от предизборен дебат,иницииран от ГЕРБ.Общината ще организира дискусия сред живущите в блоковете в центъра на града,като ще сравни поставените проблеми.

    Само 9 съветници подкрепиха предложението точката да се гледа на тази сесия.27 народни избраници се въздържаха.Предложението на Веселина Юрукова не мина.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини