Откри се напълно обновената с нови мебели ДГ „Здравец” в кв. „Гледка”

С кратко тържество вчера бе открита напълно обновената с нови мебели Детска градина „Здравец” в кв. „Гледка”. За да споделят радостта и удовлетворението на ръководството на детското заведение, екипа му и на децата, гости на събитието бяха директорът на Дирекция „Хуманитарни дейности” Ширин Сюлейман, старши експертите Венета Бошняшка и Нермин Мехмед, председателят на Обществения съвет към детската градина Байрям Юсеин и „виновникът” да се случи новото обзавеждане – директорът на фирма „Сигмонд България” Веселин Кънев.

Той, Ширин Сюлейман и директорът на Детската градина Мария Певецова прерязаха лентата на обновения дом на децата. Дарението, което е на стойност 40 713 лева, включва нови легла за всичките 138 питомци на детското заведение, нови масички и столчета, шкафове и нещо много важно за безопасността на децата – протектори за радиаторите.  

Малките възпитаници на ДГ „Здравец” изнесоха кратка музикална програма –пяха песни, танцуваха под ритъма на песента „Притурила се планината”, а изпълненията взривиха аплодисментите на публиката – родители, баби и дядовци.

Тържеството откри Мария Певецова, директор на ДГ „Здравец”: „Вярвам, че децата заслужават най-доброто, а най-доброто е всички заедно да градим тяхното щастливо настояще и бъдеще в една модерна, здравословна и безопасна среда”. Тя изказа благодарност към Веселин Кънев за  огромния му принос за новото обзавеждане и оборудване, на целия екип на Детската градина и не на последно място за всеотдайността на родителите, които активно се включили в модернизирането на сградата и обзавеждането на детско заведение.

От своя страна Веселин Кънев също благодари на директорката за оказаното съдействие при осъществяването на проекта. „Радвам се, че можахме да помогнем на ДГ „Здравец” и искрено се надявам да продължим в този дух. Радвам се, че децата имат ново оборудване – нови легла, нови масички, протектори за радиатори. Благодаря на всички, които взеха участие в този проект – на г-жа Певецова, на родителите, защото без тях не знам как щяхме да разтоварим камионите с оборудването”, каза Веселин Кънев. А по-късно пред журналисти подчерта: „Гордея се, че от 100 фирми на „Сигнод” по света, ние сме единствената, която печели и двата проекта на „Кроун”, и двата насочени към социални и детски заведения в Кърджали. Надявам се да продължим в този дух”.

В приветствието си към присъстващите на тържеството Ширин Сюлейман изтъкна, че децата са най-ценното нещо, което може един родител и едно общество да има. „Радваме се, че благодарение на г-н Кънев и г-жа Певецова, на тяхната инициативност и търсене на възможности, новото обзавеждане днес да е факт.”, каза Ширин Сюлейман. Тя съобщи и добрата новина, че ДГ „Здравец” е една от двете детски градини в Кърджали, които са включени в откритата нова мярка за модернизиране на учебни заведения.   

„Надявам се догодина по това време да имаме изцяло ремонтирана детска градина. Благодаря от мое име и от името на кмета на община Кърджали д-р инж. Хасан Азис”, каза още Ширин Сюлейман. После тя и екипът й раздадоха играчки за всяка група в детското заведение.  

Това съобщиха от Община Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини