Ротари в България с кампания срещу зависимостите при младите хора, клубът в Кърджали започва с лектория

Изображение 1 от 6

    Ротари в България стартира кампания срещу зависимостите при младите хора, като в Кърджали вече са подели инициатива за лектория за превенция. Това стана ясно на среща на дистрикт  гуверньорът Виолина Костова с членовете на Ротари клуб Кърджали, Ротаракт и Интеракт клубовете в града. В дискусията се включи асистент дистрикт губерньора на зона 9 Христина Тодорова. Дебатът се състоя в Световния ден за борба с детския паралич, който за ротарианците е особено важен.  Успехите срещу тази болест са постигнати благодарение на тази най-голяма хуманитарна организация. Участниците в дебата видяха в това добър знак, че и кампанията им срещу зависимостите при младите хора ще се увенчае с успех.

      Виолина Костова запозна присъстващите с основните насоки на петгодишния стратегически план за работа в Дистрикт 2482 България. Той е подготвен въз основа на анкета сред клубовете в страната. Всеки дистрикт губерньор ще следва неговите насоки, които са зададени от клубовете. Дейността по изпълнението му ще бъде прозрачна ,под фокуса на медиите.

      Въз основа на допитване до клубовете се готви национален проект, насочен към младите хора и образованието.Акцентите в него са насочени към превенция от зависимостите,борба с агресията и създаване на умения за оказване на първа помощ.

      Президентът на Ротари Клуб Кърджали Невин Караджа посочи, че в Кърджали вече се работи в тази насока.Борбата със зависимостите е приоритет за нейния едногодишен мандат.Тя е подготвила лектория по тази проблематика,която стартира тези дни.Невин Караджа,подчерта,че се фокусира и  върху работата с родителите, която не бива да се подценява.Това ще подсили ефектът върху подрастващите ,убедена е Невин Караджа.

      Гост на срещата бе пастпрезидентът на Ротари клуб Чорлу от Република Турция Алев Каракаш Аян.Тя изрази желанието на ротарианците от побратимения клуб за съвместен социален проект с приятелите им от Кърджали.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини