По повод Деня на Кърджали РК „Спорт и здраве” и община Кърджали организираха спортен празник

На 15 и 16 октомври РК „Спорт и здраве” съвместно с община Кърджали организираха спортни състезания в чест на Деня на Кърджали. В изключително оспорвана надпревара от три вида спорт – минифутбол, стрийтбол и дартс, се срещнаха излъчените от отделните структури на КНСБ общо близо 90 състезатели.

В надпреварата по дартс първото място заеха служителите в „Мрежи Високо напрежение”, следвани от учителите от СУ „П.Р. Славейков” и от ПГ по електроника и електротехника „Капитан Петко Войвода”.

При минифутбола първото място бе спечелено от отбора „Лафурия” – Крумовград. Втори и трети станаха съответно Футболната школа „Арда 24” и „Детроник”.

Първи в стрийтбола стана отбора на СУ „П.РV Славейков”.

„На терените цареше дух на толерантност и спортменство, гарнирани със силно желание за победа. Това, което мен ме зарадва, е че всички състезания преминаха без инциденти и контузии. Един от вратарите по време на срещата по минифутбол не преставаше да призовава и вика към своите съотборници – „Без фал, без фал!”, което само по себе си е достатъчно показателно за отношението и морала на спортистите, участвали в състезанията”, коментира председателят на РК „Спорт и здраве” Иванка Караколева.

По думите й разширява се кръга на желаещите да участват в подобни спортни мероприятия. Увеличавал се и броя на работодателите, които стимулирали развитието на спорта в ръководените от тях структури.   Тя им благодари за това което правят, защото по този начин се грижат за здравето на своите работници и служители. Караколева изказа също своята благодарност към кметовете на Кърджали и Крумовград д-р инж. Хасан Азис и Себихан Мехмед, които винаги откликвали  и подкрепяли подобен тип спортни инициативи.

Павел Тенчев

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини