Без Митрофанова и посланика на Беларус на първото заседание на новото Народно събрание

Посланикът на Руската федерация у нас Елеонора Митрофанова и временно управляващият посолството на Беларус Никита Лешуков няма да бъдат канени на първото заседание на 48-ото Народно събрание, съобщиха за БТА от пресцентъра на парламента.

По-рано днес мнозинството от политическите сили в парламента подкрепиха предложението на "Демократична България" посланиците на Русия и Беларус да не бъдат поканени на тържественото откриване на новоизбраното Народно събрание. Решението беше съобщено пред журналисти от Надежда Йорданова от "Демократична България" (ДБ).

Срещата на парламентарните сили в Народното събрание днес беше по инициатива на "Демократична България". Подкрепа за искането на ДБ са заявили от ГЕРБ-СДС, ДПС и "Продължаваме Промяната", каза Йорданова и посочи, че от "БСП за България" и "Възраждане" са възразили. Тя добави, че „Български възход“ са изказали становище, че ще се придържат към общата европейска позиция.

Вчера лидерът на най-голямата политическа сила в парламента Бойко Борисов заяви, че ГЕРБ няма да влязат в Народното събрание на първото заседание, ако там е руският посланик Елеонора Митрофанова.

Днес след срещата в парламента от ГЕРБ-СДС предложиха президентът на Украйна Володимир Зеленски да бъде поканен да отправи видеообръщение към народните представители на живо по време на първото заседание на новото Народно събрание. 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини