Разследват случай на теглене от банкомат без съгласието на титуляра на картата

Проверка за неправомерно използване на чужд платежен инструмент без съгласието на титуляра е образувано в РУ-Кърджали. 63-годишен мъж подал жалба, че от дебитната му карта на 12 октомври била изтеглена сума без неговото съгласие. Сектор „Криминална полиция“ работи по случая и издирва извършителя на деянието.

Проверка за неизплатени издръжки е започната в РУ-Кърджали с постановление на Районната прокуратура. 48-годишен не изпълнил съдебно решение за издължаване на месечни вноски, определени от Районния съд за издръжка на детето му. Сектор „Охранителна полиция“ извършва проверката с оглед на чл.183, ал.1 от Наказателния кодекс.

Досъдебно производство и проверка за измами са образувани в РУ-Кърджали. През месец август двама мъже били заблудени, че ще им бъдат доставени дърва за огрев и пелети. За услугата единият от тях платил 600 лв., а другият 240 лв., след което връзката с мнимите доставчици прекъснала. Сектор „Криминална полиция“ работи по случая с оглед на чл.209, ал.1 от Наказателния кодекс. Издирват се извършителите на измамите.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини