2000 сигнала за незаконни дрифтове и гонки в Кърджали,без реакция от властите

Изображение 1 от 3

     Над 2000 сигнала до телефона за спешни повиквания 112 са подали граждани на Кърджали за незаконни гонки и дрифтове в района на Промишлена зона Изок. Собствениците на бизнес обекти в зоната са депозирали жалби и в Пътна полиция и в общината. Има събрана и подписка. До сега няма никаква реакция от властите.

      Гонките се организират всяка вечер в продължение на две години. Има случай,когато полицай спря Ауди,участващо в гонка и го пусна без никаква санкция. Ограничението на скоростта е 40 км, но наказания няма. Това сподели за Кърджали бг вести нашата читателка Мирослава Б.

    Състезанията се организират от осем човека, който имат радиостанции и когато се пусне сигнал до 112 колите се скриват.

      Собствениците на бизнес обекти се опасяват от пътни инциденти.Те негодуват и срещу силния шум от колите ,участващи в гонките. Според тях колите са преправени,за да гърмят ауспусите.

      Кърджалийци настояват властите да си влязат в правомощията и да наложат санкции на участниците в незаконните гонки.

      Според чл.175 а от ЗДП се наказва с лишаване от права да управлява моторно превозно средство за срок от 12 месеца и глоба от 3000 лева, водач,който организира или участва в нерегламентирани състезания по пътищата,отворени за обществено ползване или ги ползва за други цели.При повторно нарушение наказанието е от 3 г.лишаване от право да управлява МПС и глоба от 5000 лева.Според законодателството  при изменение на конструкцията на автомобила се предвижда наказание от 2000 до 7000 лева.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини