Мухаррем Али е новият председател на Камарата на строителите в Кърджали, поема поста от инж.Емил Младенов

Изображение 1 от 6

       Мухаррем Али е новият председател на Камарата на строителите в Кърджали. Той поема поста от инж.Емил Младенов, който става почетен председател. Това реши Общото събрание на Областното представителство на Камарата на строителите в България. Форумът се състоя в комплекс „Арпезос” в присъствието на председателя на Камарата на строителите в България инж.Илиян Терзиев и председателя на Областното представителство в област Смолян инж.Владимир Кехайов.

      Общото събрание избра нов седемчленен Областен съвет и тричленен Контролен съвет.

      Бе приет отчета на досегашният председател инж.Емил Младенов и Областния съвет за периода 01.01.2021 г.до 31.08.2022, както и доклад на Контролния съвет.

      Бе отбелязано, че последните две години са били трудни за Камарата на строителите, заради пандемията от коронавирус и настъпващата икономическа криза, породена от войната в Украйна.

      Въпреки това Камарата на строителите е провела ежегодните обучения по ЗБУТ, включително и с дистанционна форма. Служители на фирмите-членки са се записали в обучение за придобиване III степен на професионална квалификация по специалност Строителство и архитектура. Представители на фирмите участваха в специализирани семинари за актуализиране на знания и умения. Тази година квалификационна степен „строителен техник” получиха 11 души от фирмите членове.

      ОП на Камарата на строителите направи редица предложения до националното ръководство на КСБ, които бяха приети.

      Инж.Емил Младенов посочи в отчета и честването на 30-годишния юбилей на ОП на Камарата на строителите в Кърджали, на което присъства и кметът на Община Кърджали инж.д-р Хасан Азис. Камарата бе удостоена с Почетен знак Герб на Община Кърджали-Златен.

      Няма друго Областно представителство получило такова високо признание от местната власт, подчерта в изказването си Илиян Терзиев. Той направи разяснения за индексационна формула за разплащания на извършени строително монтажни работи,прието с постановление на Министерски съвет.Има готовност да бъде одобрен и правилник за нейното прилагане.Подготвя се създаването на Консултативен съвет с участие на Камарата на строителите в България, Камарата на архитектите, Камарата на инженерите, Камарата на геодезистите.

     В Областното представителство на Камарата на строителите членуват 151 фирми. През 2021 г. са регистрирани 12 бр.нови фирми, а през тази година техният брой е 16.

      Инж.Емил Младенов отбеляза,че въпреки факта,че нашата област е 16-та по население в страната,по брой на регистрирани фирми сме на 8-мо място,а по брой на членовете в Камарата сме четвърти,наравно с Варна.

      Новоизбраният председател Мухаррем Али благодари за оказаното доверие.Той посочи,че дължи много на покойния Александър Елинов-Съдък и почетния председател инж.Емил Младенов.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини