Рафет Улутюрк създава нова партия на българските турци, ще приемат членове от двете страни на границата

Лидерът на изселническата организация „Бултюрк“ със седалище в Истанбул-Рафет Улутюрк обяви пред Кърджали бг вести,че ще учреди нова дясна партия. В нея ще могат да членуват български турци от двете страни на границата.Ще се приемат и представители на други етноси.Гръбнакът ще бъде „Бултюрк“.Не е изключено партията да запази това име.

Изчакахме да минат предсрочните парламентарни избори в България,за да обявим нашето решение.Създаването на нова партия е провокирано от неудовлетвореността на мюсюлманите с корени от България ,живущи както в родината им,така и в Турция.Подкрепата за ДПС намаля двойно през последните години.Има нужда от дясна алтернатива.ДПС все повече се утвърждава като лява формация.Това каза още Рафет Улутюрк.

Лидерът на „Бултюрк“,подчерта,че заради намеренията да влезе в политиката не е агитирал на този вот.В социалната мрежа Фейсбук той написа по този повод:

ДА ВЯРНО Е, ЧЕ АКТИВНОСТТА В ТУРЦИЯ РЯЗКО ПАДНА. ПРЕЗ ГОДИНИТЕ ХОРАТА СЕ РАЗОЧОРОВАХА ОТ ПАРТИИТЕ. ДОСЕГА ГЛАСУВАХА МАСОВО, НО РАЗБРАХА, ЧЕ ОЧАКВАНИЯТА ИМ СЕ ПРЕНЕБРЕГВАТ. ПОЛИТИЦИТЕ СЕ СЕЩАТ ЗА ОБИКНОВЕНИЯ ИЗБИРАТЕЛ САМО, КОГАТО НАБЛИЖАТ ИЗБОРИ. СПОРЕД МЕН ТОВА Е ОСНОВНАТА ПРИЧИНА. НИЕ КАТО НЕПРАВИТЕЛСТВЕНА ОРГАНИЗАЦИЯ ОЩЕ ПРЕДИ НАЧАЛОТО НА ПРЕДИЗБОРНАТА КАМПАНИЯ ОБЯВИХМЕ, ЧЕ НЕ ИСКАМЕ ДА ИМАМЕ НИЩО ОБЩО С ОРГАНИЗАЦИЯТА ЗА ВОТА. И ЗА ТОВА НАШИТЕ ЧЛЕНОВЕ ОТ БУЛТЮРК НЕ ГЛАСУВАХА НА ТЕЗИ ИЗБОРИ !

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    За
    Защо
    4 -1
    09:36, 6 окт 2022
    Турците, мюсюлманите, ромите и другите малцинствени групи в огромното си мнозинство са ЛЕВИ, бедни малоимотни, безимотни.....
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Случаен виц

Последни новини