Печелившата стратегия на Карадайъ-изборният туризъм

Печеливша стратегия на председателят на ЦС на ДПС Мустафа Карадайъ донесе безпрецедентна изборна победа на Четата на Сокола. Движението спечели пет области в страната на последните парламентарни избори. Освен Кърджали на картата на ДПС вече са Шумен, Разград, Търговище и Силистра.

  Причината за този успех се корени в издигането на ново качествено ниво на характерния за ДПС изборен туризъм. За първи път пристигащите от Турция нашенци с двойно гражданство решиха вота в смесените райони. Те бяха не само гласоподаватели,но и агитатори. Те изпълниха със съдържание новата стратегия на Карадайъ за класически етнически вот, опиращ се на изселниците.

 Какво направи Карадайъ. Първо отиде на крака при Ердоган. Второ прати общинските кметове на ДПС на предизборни срещи с изселниците в Турция съпроводени с обилни вечери. Трето ,привлече Балгьоч за агитатор. Четвърто,осигури безплатни автобуси за вота.

  В резултат числото на гласувалите в Турция намаля до 52 000 души, но се увеличи рязко броят на пристигналите да упражнят правото си на вот в Родината. Те обаче бяха носители на послание, вменено им от изселническата организация. С едно изречение то гласи:”Зад вас е президента Ердоган!”.

  Стратегията на Карадайъ тепърва ще му носи нови успехи.Поне до тогава,докато ДПС има претенциите да си върне ролята на балансьор в родната политика. Това може да стане съвсем скоро.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини