Софийско издателство отпразнува годишнина от издаването на книга на Божидара Ангелова

Изображение 1 от 3

    . Инициативата бе по повод 15 години от отпечатването на „Огледалцето на Бог“

    С весел детски празник столичното издателство „Верен“ отпразнува 15-годишнина от издаването на дебютната книга „Огледалцето на Бог“ на кърджалийската авторка Божидара Ангелова. Събитието бе под надслов „Празник на детската християнска книга“ и се състоя в залата на книжарница „Верен“, намираща се на площад „Славейков“ 1.

    За тържеството, което продължи цял следобед, се събраха деца от 2 до 12 години и техните родители. Празничната програма бе богата и разнообразна. За малчуганите бе отделено време за творчески дейности и изработка на поздравителни картички за празника. Родителите се включиха с четене на приказки и среща с герои от различни детски книги, отпечатани от издателството. Център на празника обаче бе срещата с Божидара Ангелова, предрешена като Леля Приказка. Тя драматизира пред децата три свои приказни истории от трите си издадени до момента детски книги – „Приказка чудата за буквите и числата“, „Здравей, Книгария“ и „Огледалцето на Бог“. Малчуганите участваха с удоволствие в драматизациите, пяха рап от сърце с Леля Приказка, играха на игри и искрено се забавляваха. Най-важни бяха поуките, които извлякоха – да бъдат добри, състрадателни и много ученолюбиви, да ценят книгите, да ги пазят и най-вече много да четат, за да се образоват. „Виновницата“ за празника отправи и музикален поздрав. Тя изсвири на китара и изпя своята авторска песен „Човекът в тебе“, с чието послание докосна присъстващите. В края на тържеството малките палавници, заедно с Леля Приказка, духнаха 15 свещички и опитаха красивата и вкусна торта с образа на корицата на книгата „Огледалцето на Бог“.

    „Огледалцето на Бог“ е първата издадена книга на Божидара Ангелова, която бе отпечатана през есента на 2007 г. с подкрепата на Издателство „Верен“. В нея са събрани 27 приказки, свързани с темите за християнските ценности и стойностните неща в живота – вяра, надежда, любов, приятелство, човечност, доброта, милосърдие, мъдрост, съчувствие и др. Много от сюжетите са заимствани като идея от Светото Писание – Библията, пречупени са през проблематиката на нашето съвремие и разказани по достъпен за подрастващите начин, което прави книгата харесвана.

    На тържеството присъства и целият екип на книжарницата и издателството, който старателно се бе потрудил за организирането на събитието. „Това бе страхотно преживяване, прекрасно време за всички - малки и големи, по време на Празника на детската християнска книга в книжарница „Верен“. „Огледалцето на Бог“ е една чудесна детска книжка, която има много допечатки през годините и продължава да радва деца и родители. Бяхме приготвили тортата и свещичките, но бяхме изненадани от Леля Приказка с много символичен подарък. Сърдечна благодарност от целия екип на всички наши приятели, които участваха и на Леля Приказка - Божидара Ангелова, разбира се. Ще помним дълго това преживяване“, коментира Марияна Иванова, управител на книжарница и издателство „Верен“ – София.

    Сътрудничеството между Божидара Ангелова като автор и Издателство „Верен“ продължава, което означава, че ще има още допечатки на дебютната ѝ книга, а защо не и нови нейни издадени книги. 

    Теодора ТЕНЕВА

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини