Бум на изборния туризъм се очаква за вота,организират изселниците от Турция да гласуват в България

Бум на изборния туризъм се очаква за предсрочните парламентарни избори на 2 октомври. Изселническата организация „Балгьоч Бурса”за пореден път организира нашенци в югоизточната ни съседка да гласуват в България ,като им осигурява безплатен транспорт.

  Ще има много автобуси за изборите. В момента цените на билетите до България са много скъпи за изселниците. До Кърджали е 500 лири,а до Сливен 800 лири. Нашенци искат  да използват безплатния транспорт за да се върнат по родните места. Това коментира за Кърджали бг вести главният редактор на излизащия в Бурса вестник „Мисион” Мюмин Топчу. Той каза,че от „Балгьоч Бурса” са ангажирали три туристически фирми с безплатния превоз за вота. Агитация по квартали се извършва  и от млади активисти на българска политическа партия. Кметове от същата партия провеждат предизборни срещи в изселническите квартали.

На официалната страница на „Балгьоч Бурса” във Фейсбук се появи съобщение за безплатния транспорт и телефони за връзка.

От своя страна председателят на сдружението „Балгьоч Бурса” проф.д-р Емин Балкан излезе със следния призив:

„Скъпи братя български турци, всеки гражданин определя правото си да изразява, представлява и да бъде представляван чрез гласовете си. Всеки глас който ще дадем на изборите, ще даде възможност гласът ни да се чува по-силно в България. Тази сила ще се появи, когато действаме заедно да получим и защитим нашите демократични и социални придобивки, ще бъде нашата най-важна гаранция. Каним ви на 02 октомври 2022 г., неделя удържайки на думите си и за нашето бъдеще ви каним пред урните да упражните правото си на вот.”

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Св
    Свидетел
    1 0
    10:54, 27 сеп 2022
    Първите автобуси от Измир, Бурса, Истанбул вече са в Кърджали от снощи.На границата бяха около 10 и отгоре. Честито!
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини