Ясни имената на новите почетни граждани на Кърджали, комисия одобри кандидатите

 Ясни са имената на новите почетни граждани на Кърджали за 2022 г.Деветчленна комисия към Общинския съвет одобри и петте номинации. Имената им ще бъдат внесени на тържествената сесия на местния парламент в Деня на Кърджали. Очаква се те да получат единодушно одобрение. Това сподели за Кърджали бг вести председателят на Общинския съвет инж.Юсеин Ахмед.

Петима общо са номинираните за почетни граждани на Кърджали, като две са кандидатурите от тази година и три от миналата.  Поради избори и пандемия от 2019 г. до сега призът не бе присъждан заради факта ,че нямаше тържествени сесии.За това пък тази година се очаква празничната сесия да премине при голяма тържественост. Това подчерта председателят на Общинския съвет инж.Юсеин Ахмед.

Той каза,че петте имена, които ще се обсъждат са на скулптурът и преподавател в Истанбулския университет Зиятин Нуриев; на покойния основател на „Теклас България“ и инвеститор Мордо Данон; на строителя на Кърджали инж.Емил Младенов;на известния математик Вълчо Милчев и на покойния писател и директор на Регионалната библиотека Иванко Маринов.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини