Със символични глоби по 1000 лв.се разминаха виновните за замърсяването на яз.”Студен кладенец”,умряла риба и в река Перперек

С наказателно постановление по Закона за водите са санкционирани  ,,ВиК“ ООД, гр. Кърджали, Градската пречиствателна станция за отпадни води – Кърджали за изпускане на отпадни води, които не отговарят на индивидуални емисионни ограничения (ИЕО) от разрешителното за заустване и на фирма от  гр. Кърджали за изпускане на отпадни води, които също не отговарят на ИЕО от Комплексното разрешително. Санкциите са в размер по 1000 лв.Това се казва в официално съобщение на РИОСВ-Хасково.

По сигнал са извършени проверки на: защитени зони в гр. Ивайловград за добив на гнайс; проверка по сигнал за 15 бр. таралежи, конфискувани от полицията в с. Черноочене; пожар и задимяване в с. Глухар, общ. Кърджали и пожар във временна площадка за твърди битови отпадъци в землището на с. Вишеград, общ. Кърджали; за незаконен добив на подземни богатства в с. Железино, общ. Ивайловград; много умряла риба в река Перперек до с. Перперек, общ. Кърджали.

Регионалната инспекция по околна среда и водите (РИОСВ) – Хасково през август извърши 139 проверки на 113 обекта, от които 80 планови и 58 извънредни. В рамките на осъществения контрол са дадени 55 предписания за отстраняване на констатирани нарушения.

Събраните суми от РИОСВ - Хасково от санкции по чл.69 от Закона за опазване на околната среда са на обща стойност 1335,32 лв., като 1068,26 лв. са разпределени и преведени на съответните общини, на чиято територия се намират санкционираните субекти.

Съставени са 10 акта и са издадени 4 наказателни постановления на обща стойност 12 000 лв.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини