Кметът на Ардино инж. Изет Шабан гост на 14-то издание на фестивала на лозята в Къркларели

Kметът на община Ардино инж. Изет Шабан бе гост на 14-то издание на традиционния фестивал на лозята, изобилието и плодородието в турския град Къркларели. Поканата беот кмета на побратимената община КъркларелиМехмет СиямКесимоглу. Заедно с него бяха още

председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям и общинският съветник и председател на Общинската организация на ДПС-Ардино ШахинБайрамов. В рамките на визитата в южната ни съседка кметът инж. Изет Шабан осъществи работна срещас колегата си Мехмет Сиам Кесимоглу. Присъстваха ощезам.-кметът на община КъркларелиАрда Колджулар,кметът на Община „Тунджа“ Георги Георгиев. По време на срещата бяха споделени виждания относно бъдещо сътрудничество при реализирането на проекти в различни сфери.

Кметът на КъркларелиМехмет Сиам Кесимоглу подари на кмета на Община Ардино изображение (Релеф) на Дионис, известен като Бог на лозята в митологията, открит по време на археологическите разкопки в Къркларели.

Къркларелисе намира недалеч от границата с България и е областен център. В центъра на града има парк, който носи името на световноизвестният писател и поетСабахаттин Али, родом в Ардино.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини