Започва Седмицата на пожарната безопасност в областта

Традиционната Седмица на пожарната безопасност започва в областта от 12 септември  до 16 септември 2022 г. В програмата на РДПБЗН-Кърджали са включени разнообразни събития, свързани с пожарната безопасност и професионалния празник на огнеборците. Ден на отворени врати е обявен във всички Районни служби на 12 и 13 септември от 9,30 часа до 12 часа. Приемни и открити телефонни линии за граждани са организирани през тези дни, както следва: РДПБЗН-Кърджали, тел.: 0361/ 69220; РСПБЗН-Кърджали - 0361/ 69335; РСПБЗН-Момчилград - 0361/ 69720; РСПБЗН-Крумовград - 0361/ 69820; РСПБЗН-Подкова - 0878986222; РСПБЗН-Ардино - 0361/ 69920; РСПБЗН-Джебел - 0361/ 69020. На 12 септември е предвидено откриване на зала фитнес в РСПБЗН-Кърджали.

В навечерието на празника на 13 септември  ще се състои награждаване на служители на РДПБЗН за постигнали конкретни резултати и съществен принос в изпълнението на пряката си дейност. Наситен на изяви е 14 септември - професионалния празник пожарникарите. От 10 часа водосвет за здраве ще бъде отслужен в параклиса „Свети пророк Илия“, от 11 часа ще бъдат положени венци и цветя на Паметника на загиналите служители на МВР в областта. От 11,30 часа започва обществено представяне по места на обновените по линия на европейски програми  сили и средства за реагиране при пожари, бедствия и извънредни ситуации. Предвидена е демонстрация на действия при различни по характер произшествия. В Кърджали техниката ще бъде разположена в пешеходната зона от Паметника на Васил Левски до сградата на ОДМВР-Кърджали.

На 15 септември е планирана традиционната среща с ветерани на пожарното дело в областта. На първия учебен ден служители от пожарната в Подкова ще изнесат беседа в СУ „Христо Ботев“ в село Чорбаджийско на тема: Как да се предпазим от пожар в училището и дома. На 16 септември огнеборци ще премерят сили в две състезания – по спортен риболов и спортен турнир по дартс.

През цялата седмица е предвидено популяризиране на доброволчеството – състояние, изисквания и критерии към бъдещите доброволци, възможности за обучение и обществени ползи, а също и разпространение на информационно-разяснителни материали, предназначени за населението, свързани с превантивните мерки за недопускане на пожари и правилното поведение за защита при възникване на инциденти.

   Това съобщиха от  Регионален пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини