Кметът на район Централен в Пловдив: Тютюневият склад е бутнат законно

Тютюневия склад в Пловдив е бутнат съвсем законно. Това заяви пред БНР кметът на пловдивският район Централен Георги Стаменов.

Припомняме, че вчера, след посещението на министъра на културата Велислав Минеков в късните часове на деня складът, намиращ се на бул. "Христо Ботев" 51 и 53 бе съборен, а министърът се върна по спешност в Пловдив, но не успя да спаси сградата, която, по думите на очевидци вече е на кота 0.

"След сигнала за демонтирането на сградата с тежка техника изпратих екип на администрацията да провери на място наличната документация. Хората разполагат с документ от Националния институт за недвижимо културно наследство, че сградата не е паметник на културата и са предприели действия по нейния демонтаж. В случай мога да кажа , че законът е спазен – от гледна точка на начина, по който всяка една сграда следва да бъда демонтирана. Въпросът е между собствениците на тези сгради и между Министерството на културата за това какъв статут имат. Когато им се издаде документ, че нямат статут на паметници на културата, могат да се разпореждат със своето имущество така , както намерят за добре" - заяви пред БНР днес кметът Стаменов.

При вчерашното си второ посещение в града професор Минеков заяви, че ще изиска възстановяване на сградата, такава каквато е била, и ще иска съдебно решение.

Източник: БНР

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини