ДПА: Русия подготвя почвата за анексиране на окупирани части от Украйна чрез референдуми

Русия подготвя почвата за анексиране на окупирани части от Украйна чрез провеждането на референдуми, предаде ДПА.

Първият заместник-ръководител на администрацията на Кремъл Сергей Кириенко вчера цитира последните проучвания на общественото мнение, които показват, че в източните украински области Донецк и Луганск, известни с общото название Донбас, подкрепата за присъединяване към Русия е между 91 и 92 процента.

В неотдавна окупираните Херсонска и Запорожка област подкрепата е между 75 и 77. Руският президент Владимир Путин редовно заявява, че ако хората покажат подкрепа за присъединяване към Русия, Кремъл ще отговори на исканията им.

Въпреки това Москва няма пълен контрол върху всички области, за които намеква, че имат готовност да бъдат анексирани. Украйна все още владее големи части от Донецк и даде да се разбере, че готви контраофанзива в Херсон. 

Освен това много хора са скептични относно валидността на данните. Руският новинарски сайт "Медуза" неотдавна посочи, че според неговите проучвания съществува равномерно разпределение на гласовете – 30 процента подкрепят присъединяването към Русия, 30 процента са против, а останалите 30 на сто са без мнение.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини