33-годишна дама с "Ауди" влезе в насрещното движение и удари "Мерцедес"при Черноочене

На 19 август около 23 часа в района на село Черноочене лек автомобил „Ауди“, управляван от 33-годишна, навлязъл в лентата за насрещно движение и ударил „Мерцедес“, който излязъл извън пътното платно и паднал в канавка. 33-годишната водачка на аудито била прегледана в Спешното приемно отделение и освободена. Тестовете за алкохол са с отрицателни резултати. Съставен е акт по ЗДвП. Екип на пожарната служба в Кърджали обезопасил катастрофиралите автомобили и почистил пътното платно от стъкла и разлято гориво. Около 16 часа на 19 август по пътя между селата Стремци и Рани лист 18-годишна с „Опел“ загубила контрол над управлението и се блъснала в скат. Не е констатирана употреба на алкохол. Съставен е акт. На 20 август около 5,30 часа на бул.““Христо Ботев“ в Кърджали 20-годишен с лек автомобил „Нисан“ загубил контрол над управлението, навлязъл в разделителна линия и се ударил в еластична ограда. Тестът за алкохол на водача е с отрицателен резултат. Съставен е акт по ЗДвП. Екип на пожарната служба в Кърджали обезопасил катастрофиралата кола.

Бързо производство е образувано в РУ-Кърджали за управление на автомобил след употреба на алкохол. На 20 август около 22 часа по пътя от село Повет към Кърджали полицаи проверили лек автомобил „Пежо“, управляван от 41-годишен. Тестът за алкохол на водача с техническо средство отчел 1,28 промила. Издаден е талон за медицинско изследване, но била отказана кръвна проба за анализ. Водачът е бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление.

1180 моторни превозни средства и 1610 лица са били проверени в хода на специализирана операция на територията на ОДМВР-Кърджали през последните три дни. Основата задача на проверките е била засилен контрол за спазване на скоростните режими, правоспособността на водачите, употребата на алкохол и наркотични вещества, използване на обезопасителни колани и системи. Три за пътнотранспортните произшествия за периода, с един леко пострадал водач. Най-голям е броят на нарушенията, свързани със скоростните режими. За управление с превишена скорост за били записани 702 клипа, за които ще бъдат съставени електронни фишове. За други нарушения на ЗДвП са били съставени 37 акта и 141 фиша. През миналата седмица са били установени 4-ма неправоспособни водачи, от които един непълнолетен. Засилените проверки ще бъдат постоянен приоритет за Пътна полиция с оглед засиления трафик по главния път към граничния пункт и в населените места през летния сезон в областта с основна цел да се ограничат предпоставките за тежки пътнотранспортните произшествия и да се осъществява превантивен контрол спрямо водачите за безопасно шофиране.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини