Роми-измамници рекетират възрастни кърджалийци,“сменят им улуци“ за куп пари

Роми-измамници рекетират възрастни кърджалийци,“сменят им улуци“ на къщите за куп пари.Измамниците се придвижват с кола със сливенска регистрация,сигнализират жители на Кърджали.В Групата на Кърджали и областта нашата съгражданка Ани П.разказва за случай с чичо й.Ромите спрели пред дома му и го заговорили.Поискали му чаша вода.Докато я даде неколцина се метнали на покрива.Веднага му поискали 3500 лева за пренаредени керемиди и 550 лева за ремонтирани улуци.Старецът отказал да плати и заплашил рекетьорите с полиция.

Бригади роми действат и по кърджалийските села.Преди време се подвизавали в Звиница,споделя Мухаррем А. Обещавали евтино да подменят улуците,но след ремонта сумата вече била хилядарки. Местните възрастни хора от страх плащали и не смеели да сигнализират полицията.

Рекетьорите -измамници действат на територията на цялата страна,пише „Монитор“.Избират домовете на възрастни и болни хора.Въпреки нежеланието им се качват на покривите.След това надуват многократно тарифата.Заплашват,че ако не се плати ще свалят циглите от покрива и ще оставят къщата непокрита.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини