С въвеждането на Синята зона, кърджалийци масово паркират в зелени площи и по тротоари, поръчват още скоби за нарушителите

С въвеждането на Синя зона в областния град, кърджалийци масово хитруват и паркират в зелени площи и по тротоари, за да не плащат. Това обаче не ги спасява от солени глоби. Това сподели за Кърджали бг вести директорът на общинското предприятие „Паркинги,гаражи и зони за паркиране“ Шенай Мехмедали.

Масово налагаме санкции. Поръчали сме и още скоби за тези които хитруват.Много често нарушителите са гурбетчии. Те спазват порядките на Запад, но тук се опитват да заобиколят разпоредбите. Стигат до там да паркират в тревните площи на парк „Арпезос Север“. Окупирали са междублоковите пространства и газят и там зелените площи. Ще бъдем безкомпромисни, подчерта Шенай Мехмедали.

Тя сподели,че се наблюдава и друга тенденция. Умишлено се съботира разчертаването на паркоместата за Синята зона. Мнозина мислят, че ако те не бъдат маркирани, зоната няма да действа.

Днес и утре ще бъдат разчертавани паркоместата до Дома на културата и стария Окръжен съвет. Шенай Мехмедали призовава гражданите да преместят колите си за да се извърши безпроблемно маркирането.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини