18-годишна подкара нерегистриран автомобил, тренирала шофьорски умения

18-годишна се придвижвала с нерегистриран автомобил, установили служители на РУ-Ардино. Около 19,30 часа снощи по пътя от село Баните към Ардино за проверка бил спрян лек автомобил „Пежо“. При направена справка станало ясно, че колата е с прекратена регистрация на основание чл.143, ал.10 от ЗДвП заради липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност“. Започната е проверка по случая с оглед на чл.345, ал.2 от Наказателния кодекс, която се извършва от група „Охранителна полиция“ в управлението.

Бързо производство е образувано в РУ-Кирково за управление на автомобил след употреба на алкохол. Около 19,30 часа снощи в село Домище бил проверен 63-годишен водач на „Фолксваген“. Направеният тест за алкохол отчел 2,25 промила. Водачът отказал кръвна проба за анализ. Задържан е бил за срок до 24 часа в полицейското управление.

 Две са пътните произшествия вчера в областта. Няма пострадали. Около 5 часа на главния път между селата Железник и Патица 44-годишен водач на „Ауди“ загубил контрол над управлението и се блъснал в еластична ограда. Тестът за алкохол е с отрицателен резултат. Съставен е акт по ЗДвП. Около 15,15 часа на главния път в района на село Птичар 71-годишен водач на „Сеат“ на завой навлязъл в лентата за насрещно движение и се блъснал в еластична ограда. Не е констатирана употреба на алкохол. Произшествието е обработено по административен ред с акт по ЗДвП.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини