Ад под небето в Рани лист, пожарникари и медици спасиха живота на двама души /снимки/

Изображение 1 от 2

    Истински ад под небето. Така определят случилото се вчера в селото жителите на Рани лист. Както писа Кърджали бг вести горя къща,като в огъня пострадаха мъж на 44 години и дете на 11 години.

    Само своевременната намеса на пожарникари и медици спаси живота на нашите съселяни. Това сподели за Кърджали бг вести бившият кмет на селото Гюлтекин Фаик.Той каза още,че цялото селе се е спуснало да спасява пострадалите, чийто вопли от горящата къща се разнасяли надалеч. Въпреки,че потушили огънят пожарникарите останали на дежурство през цялата нощ.

    Пострадалите са сравнително добре,каза още Гюлтекин Фаик.Те са били транспортирани от екипи на ЦСМП до здравни заведения.Детето е в болницата в Кърджали,а мъжът е настанен в клиника по изгаряния в Пловдив.Той е с втора степен на изгаряния и е загубил гласа си от дима.

    От Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали потвърдиха за пожара.Ето и официалното съобщение на полицията.

    Досъдебно производство след пожар с двама пострадали в къща в село Рани лист е образувано в РУ-Кърджали. В 18,14 часа снощи е бил подаден сигнал за горяща сграда в селото. Незабавно на място са били изпратени два екипа на РСПБЗН-Кърджали, един на РСПБЗН-Момчилград, а също и полицейски служители от РУ-Кърджали. Пожарникарите извели от къщата 44-годишен мъж и 11-годишно дете, които били откарани за преглед в Спешното приемно отделение в Кърджали. По-късно мъжът е бил транспортиран в пловдивска клиника, а детето настанено в кърджалийската болница. Огънят унищожил: 150 кв. м покривна конструкция, врати, прозорци, мебели, 150 бали слама. Изгорели още стара къща, два навеса и 4 телета. Спасен бил първият етаж от къщата. Дежурна оперативна група от РУ-Кърджали е извършила оглед на мястото на произшествието. Причините за пожара са в процес на изясняване. Разследващ полицай продължава работата по случая.

    Кърджали бг вести

    Снимки:Гюлтекин Фаик

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Съ
      Съсед
      0 0
      16:51, 10 авг 2022
      Мердие кмет на селото, през повечето от работното време е в града на кафе по кафенета Байкал, центъра
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини