Засилват полицейския контрол по пътя за „Маказа”,от началото на туристическия сезон има 5 загинали и 46 ранени в областта

Засилен е полицейският контрол на територията на ОДМВР-Кърджали по безопасността на движението по главния път от и към ГКПП „Маказа“ през летния сезон заради интензивния трафик на моторни превозни средства. Ангажирани са сили на Пътна полиция и Териториална полиция от Районните управления, които са по трасето. На денонощие в графиците са включени 5 патрулни автомобила с 10 служители за контрол на движението. Силите се увеличават при провеждането на специализирани операции поне веднъж седмично за контрол на скоростта в населените и извън населените места, на водачите за правоспособност, употреба на алкохол и наркотични вещества, използването на обезопасителни колани и системи. Контролна дейност се осъществява и в малките населени места.Това съобщиха за Кърджали бг вести от Регионалния пресцентър на МВР в Кърджали.

            През периода от 1 май до 4 август тази година на територията на областта са станали 146 пътнотранспортни произшествия, от които 39 са тежки с 5-има загинали и 46 ранени,споделиха още от пресцентъра.

            По линия на административнонаказателната дейност статистиката е следната: от 1 май до 4 август тази година са съставени 1682 акта по ЗДвП и 16311 фиша, от които 9196 електронни. Над 95 процента от електронните фишове са за превишена скорост.

             Засилен е контролът и по отношение на неправилно спиране,  престой и паркиране в градовете в зоните на кръстовища, на автобусните спирки, пред пешеходните пътеки, на тротоари, в тревни площи и др. От началото на годината до 4 август по това направление на дейност са съставени 4440 фиша по ЗДвП,посочиха още от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Кърджали бг вести

           

           

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини