Обновяват автобусния парк на градския транспорт в Кърджали до края на годината, билетчето най-евтино при нас

Изображение 1 от 3

     Автобусния парк на градския транспорт в Кърджали ще бъде обновен до края на годината. В момента се събират оферти за нови рейсове. Това съобщи за Кърджали бг вести управителят на фирма „Арпезос бус” Георги Георгиев. Той бе категоричен, че ще бъдат сменени всички автобуси по градските линии.

      Според Георгиев няколко са причините поради, които фирмата се е забавила с подновяването на парка. Една от тях е цената на билетчетата. По решение на Общинския съвет в Кърджали тя е 70 стотинки и е най-ниската за страната. Има и много забавени плащания от контрагенти.

      За да бъдат изправни рейсовете, „Арпезос бус” поддържа собствен сервиз. За съжаление състоянието на улиците в града не е добро и те се амортизират бързо, каза още Георги Георгиев.

      Той посочи, че е в преговори с Община Кърджали за поставянето на светлинни табла с разписани по спирките. От Общината, която е собственик на спирките преговарят със собственици за магазини и заведения до тях за опазването и  поддръжката им. В момента се поставят хартиени разписания,но те веднага биват късани. Това е практика , зад която стоят предимно таксиметрови шофьори,каза още Георгиев.

      Той изрази съжаление, че вместо да бъдат пазени от гражданите, понякога автобуси са замервани с камъни от недоброжелатели.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини